Byggesæt med tagpap

Til en bygningsingeniør har vi leveret et af vores byggesæt, og bedt om en kommentar til det leverede produkt og oplevelsen med at bygge et shelter selv.

Det affødte et rigtig langt skriv, som vi er meget taknemmelige for. Læs selv med her:

"Hej Jes,

Prøvede at ringe til dig.

Jeg ville bare som kunde i jeres forretning udtrykke min store tilfredshed med det leverede shelter.

Jeg er selv bygningsingeniør.

Det er nu lykkedes mig at få bygget shelteret, gavlene sammen med min søn, men derefter alene. Se færdigt resultat på fotografi.

Jeg har et par kommentarer:

  • Imponerende flot tømmer og træmaterialer der blev leveret. Det tog en hel formiddag at flytte hele bunken de 35 m ind i haven og sortere og vende den om, så tømmeret man skal bruge først kom øverst. Jeg har vel i alt gået 5 km for at flytte tømmeret.
  • Jeg lavede lidt om på fundamentet. Jeg fandt at de små 20 cm fliser ikke var stabile på den bløde skovbund i min have, så jeg gravede et hul på vel 25 cm dybde og udlagde først fire stk. 40 cm fliser i stedet. Jeg brugte så disse som fundament for de levede 20 cm fliser. Det fungerede fint.
  • Man kunne måske også give korrekte mål på den nederste bjælke i forsiden ligesom I har gjort med tegning af spærene. Men den kunne fint laves med de oplysninger I har givet.
  • Ellers var det bare rigtig mange timer med rundsaven og skruemaskinen. I kommer nok til at anbefale at man har begge til rådighed i en god kvalitet, ellers bliver det rigtig hårdt og langsommeligt.
  • Med hensyn til taget, så købte jeg en rulle underpap, og en 2,5 l dåse med tjæreklæber (samme som i har leveret i en enkelt tube). Underpappen blev lagt ind under trekantlisterne, som jeg så høvlede et pat mm af foroven så de ikke stak op over sternbrædderne. Banerne blev klæbet fast også i overlæggene. Det blev rigtig godt.
  • Shingles lagde jeg selv på en lang dag. Det var 30 grader og i solen, så klæberen på bagsiden blev blød og klæbede godt. Med hensyn til rygningen, så forbedrede jeg lidt på det foreslåede. Jeg smurte klæber under så se sad bedre fast og så sømmede jeg synligt, men dækkede sømmene med lidt klæber, så de blev sorte.  Man bliver hurtigt klar over hvor smarte I har været ved at vælge tagets bredde, så der er 3,5 shingles på bredden, så man skal ikke skære så mange som det ellers ville have været tilfældet. Det passer også rigtig godt på den anden led. Lige en bemærkning. Den første række shingles, som har fået skåret flapperne af, bør laves fra højre mod venstre, så der sikres fuld overlapning af stykkerne ved foden. Hele shigles læges derefter fra venstre mod højre som foreskevet.
  • Rigtig gode skruer der er leveret, og kun få gange skal der bores for. En fornøjelse at arbejde med. Der var rigtig mange skruer tilovers.
  • Materialerne passede i mængde, dog var der 4 stk. gulvbrædder, og 6 stk. kalmarbrædder tilovers? [se svar længere nede, red.]
  • Så da jeg var færdig, fik jeg lyst til af nogle af de overskydende materialer at lave en børnevenlig trappe på forsiden, så mine børnebørn på 1 og 3 år bedre kan komme op og bruge det som legehus også og ikke falder så langt eller hårdt hvis de ryger ud. Trinene er 15 cm høje og 22,5 cm brede, se foto. Trappevangerne er sømmet ned i en trykimpræneret lægte, som jeg havde. Det er eneste stykke træ der er tilført.
  • Så har jeg valgt at give shelteret en masse træbeskyttelse. Det rå og ru træ har nu slugt ca. 20 l grunder indvendigt og udvendigt, og skal have en omgang udvendigt med normal transparent træbeskyttelse i pine-farve.

Så endnu engang tak for et godt produkt og en flot leverance og til en overkommelig pris. Jeg kan anbefale jer til andre hvis lejligheden opstår.

I er velkomne til at bruge denne mail som reklame hvis I ønsker det.

Held og lykke med forretningen."

Vi takker rigtig mange gange for de pæne ord og for lige at svare på spørgsmålet omkring de ekstra brædder:

Når du saver til, kan der opstå fejl eller andre ting kan gøre at et bræt ikke er egnet. Derfor leverer vi gerne lidt ekstra, således at du ikke mangler noget. Det er en træls oplevelse for dig som kunde og en dyr fornøjelse for os, hvis der mangler blot et enkelt bræt. Så vi sørger naturligvis for at alt er som det skal være, første gang.

Har du selv mod på at give dig i kast med et byg-selv-shelter? Se udvalget her