Hvad bør du vide om shelter overnatning i det fri?

Overnatning i shelter kan foregå både om sommeren og vinteren, du skal blot tage de samme forbehold, som hvis du ville sove i telt.

På mange måder er det dog at foretrække at sove i shelter, fordi du ikke skal ligge direkte på den kolde jord og har fast tag over hovedet.

Indholdsfortegnelse 

  • Hvor mange kan der overnatte i en shelter?
  • Kan man sove i en shelter om vinteren?

Hvor mange kan der overnatte / ligge i en shelter?

 Shelters findes i mange forskellige størrelser. Oftest er dybden i en shelter godt og vel et par meter, hvorimod bredden varierer fra et par meter på de mindste modeller op til 5 meter på de største modeller. Endelig findes der sammenbyggede shelters, hvor der er ofte er plads til en hel skoleklasse. Voksne ligger ofte med hovedet ind mod bagvæggen. Børn kan sagtens ligge på tværs med benene mod hinanden, så kan der ligge mange, når der skal foretages overnatning i shelter. Som tommerfingerregel fylder et liggeunderlag ca. 60 cm i bredden, hvilket vil sige at der i gennemsnitlig størrelse shelter på 3,5 m i bredden kan overnatte 5 voksne eller min. 5 – 7 børn. En overnatning i det fri Shelter er derfor muligt for flere personer af gangen.

 

Kan man sove i shelter om vinteren?

 Med en sovepose der er beregnet til vinterbrug kan man sagtens sove i shelter om vinteren. Shelter overnatning i det fri er altid en oplevelse uanset om det er vinter eller sommer.

Find svar på flere spørgsmål om Shelter på vores blog